Mijn naam is Peter Timmer. Ik ben eind juli 2018 aan de slag gegaan als wijkagent in Waddinxveen. Waddinxveen is voor  mij een nieuwe omgeving met nieuwe uitdagingen. Waarom ik voor de  functie van wijkagent heb gekozen, is de veelzijdigheid. Het contact met buurtbewoners, een bezoek brengen aan een school, een 1-1-2 melding afhandelen, toezicht houden bij een evenement, bemiddelen in een conflict of hulpverlenen, geen moment of dag is hetzelfde.

Als wijkagent vind ik het belangrijk dat iedereen zich inzet voor een veilige en leefbare omgeving: de wijk veilig maken kan ik of de politie niet alleen. De inwoners zijn de oren en ogen van de wijk en zij onderschatten vaak hun rol en de invloed die ze kunnen hebben op hun eigen veiligheid en leefbaarheid in hun wijk. Wanneer inwoners meldingen doen en informatie delen, dan kunnen politie, gemeente en andere sociale partners effectief aan de slag in een wijk. Krijg ik als wijkagent geen meldingen of informatie, dan is er ogenschijnlijk niets aan de hand. Maar vaak is dat niet zo. Om dit te voorkomen reken ik dus op informatie van inwoners.

Wat ik verder belangrijk vind is een soepele samenwerking tussen allerlei organisaties, bedrijven en de politie, waarbij iedere partner zijn eigen verantwoordelijkheid kent en neemt. Een uitgebreid netwerk van partners kan een probleem zoals een overlastlocatie gezamenlijk aanpakken en oplossen.

Ik zal zoveel mogelijk zichtbaar in de wijk aanwezig zijn. Spreek mij gerust aan.

Samen staan we sterk…….