Zaterdag 23 maart stond weer een flinke groep vrijwilligers klaar om Waddinxveen van zwerfvuil te ontdoen. Aan de landelijke opschoondag doet elk jaar een grote groep Waddinxveners mee om zwerfvuil op te halen.

Zoals ieder jaar had de Gemeente Waddinxveen in het kader van “Waddinxveen schoon” de bewoners zowel jong als oud opgeroepen om mee te doen. Om 9.00 uur was het verzamelen bij de partytent op de Marktstraat en na een toespraak door de wethouder vertrok iedereen bepakt en bezakt naar zijn route. De handschoenen zijn aangetrokken en de prikstok is ter hand genomen. De meeste deelnemers trokken voor de veiligheid een zichtbaarheidshesjes aan. In vrolijke gele hesjes, gewapend met grijpers, handschoenen en vuilniszakken trokken de groepjes vrijwilligers zo door de wijk.

Ook voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Koffie en thee voor de volwassenen en chocolademelk voor de kinderen. Het weer werkte gelukkig mee; de temperatuur was aangenaam.

Zwerfvuil is al het afval dat op straat of in de natuur rondslingert. Het is daar bewust of onbewust door mensen weggegooid of achtergelaten op plekken die daar niet voor bestemd zijn. De meest gangbare soorten zwerfafval zijn: verpakkingsmaterialen zoals snoepwikkels, blikjes, bierflesjes, sigarettenpeuken en aanstekers.

Het rapen en verzamelen was zeker de moeite waard, want het zag er daarna weer netjes uit.

Rond 12:30 uur waren alle opschoonactiviteiten achter de rug en gingen de vrijwilligers weer naar huis. Al met al een zeer geslaagde dag, een nuttige actie, maar vooral ook heel erg gezellig.

Veel dank vooral aan de deelnemers en ook aan Belinda Leunis van de Gemeente, die de schoonmaakacties in Waddinxveen coördineert.